Behandeling

Hoe ziet een behandeling er uit?

De consulten duren 30 minuten (baby’s) of 45-60 minuten (tieners en volwassenen). Het eerste consult start met een vraaggesprek over de klacht en je verdere gezondheid. Bij twijfel of verdenking van een medische aandoening word je eerst verwezen naar de huisarts.

Daarna volgt er een bewegingsonderzoek van de gewrichten, wervelkolom, organen en schedel. De bevindingen van het onderzoek worden in relatie gebracht tot de klacht. Vervolgens wordt er gestart met de behandeling, die bestaat uit mobiliserende technieken die je lichaam opnieuw in balans brengen.

Een tweede behandeling vindt meestal na 1-2 weken plaats. Het aantal vervolgbehandelingen verschilt en is afhankelijk van de aard van de klacht. Na 3-5 behandelingen moet er verbetering merkbaar zijn. In principe geldt: hoe meer behandelingen nodig zijn, hoe langer er op een gegeven moment tussen zit (bv. 4 weken) omdat je lichaam dan de kans krijgt zich rustig aan te passen (zelfherstellend vermogen).

Als de klacht verholpen is, adviseer ik om elke 3-6 maanden even terug te komen voor ‘onderhoud’ en te zorgen dat de klacht niet terug komt (en dat zich ook geen nieuwe klachten ontwikkelen).

Praktische zaken

 Je kunt een afspraak inplannen via de ‘maak een afspraak’ knop op de website. Hier kun je zien welke dagen en tijden beschikbaar zijn (dit kan per week wisselen, afhankelijk van de drukte, eventuele cursussen of vakanties en ook of ik les moet geven aan de osteopathie-opleiding in Amsterdam).

 

Ook kun je voor afspraken en informatie over osteopathie telefonisch contact opnemen (06-28438310) of mailen naar infosteomobility@gmail.com

Mijn praktijk is sinds 1 juni 2024 gevestigd op Burgemeestersrand 198c in Delft. De praktijk bevindt zich op de tweede verdieping. Je kunt aanbellen en als ik de deur (op afstand) heb geopend kun je plaatsnemen in de wachtruimte, rechts om de hoek als je binnen komt. Daar kom ik je halen zodra ik klaar ben.

Er is een kleine lift aanwezig, waar je bv. met je baby’tje in de maxi cosi mee naar boven kan. Een hele kinderwagen past waarschijnlijk niet, deze kan je eventueel beneden in de hal laten staan (maar beter is om met alleen maxi cosi te komen).

 

Hoe kan ik me voorbereiden?

  • wil je zelf een grote handdoek meenemen?
  • onderzoek en behandeling vinden in principe plaats in het ondergoed, dus draag iets waar je je comfortabel in voelt. Uiteraard word je tijdens de behandeling toegedekt met een handdoek als je dat prettig vindt en/of als het koud is.

Mijn expertise

Ik heb onder andere ervaring met het behandelen van:

Hoofdpijn, nekpijn en rugpijn

Spier- en gewrichtsklachten

Schouderklachten

Elleboog-, pols- en handklachten

Buikpijn, opgeblazen gevoel

Spijsverteringsklachten

Ademhalingsklachten

Stress-gerelateerde klachten

Heup- en bekkenklachten

Knie-, enkel- en voetklachten

Sportblessures

Stemklachten (zang, spreken)

Staat jouw klacht er niet bij? Neem dan contact met ons op.