Behandeling

Hoe ziet een behandeling er uit?

De consulten duren 30 minuten (baby’s) of 45-60 minuten (tieners en volwassenen). Het eerste consult start met een vraaggesprek over de klacht en je verdere gezondheid. Bij twijfel of verdenking van een medische aandoening word je eerst verwezen naar de huisarts.

Daarna volgt er een bewegingsonderzoek van de gewrichten, wervelkolom, organen en schedel. De bevindingen van het onderzoek worden in relatie gebracht tot de klacht. Vervolgens wordt er gestart met de behandeling, die bestaat uit mobiliserende technieken die je lichaam opnieuw in balans brengen.

 Een tweede behandeling vindt meestal na 1-2 weken plaats. Het aantal vervolgbehandelingen verschilt en is afhankelijk van de aard van de klacht. Na 3-5 behandelingen moet er verbetering merkbaar zijn. In principe geldt: hoe meer behandelingen nodig zijn, hoe langer er op een gegeven moment tussen zit (bv. 4 weken) omdat je lichaam dan de kans krijgt zich rustig aan te passen (zelfherstellend vermogen).

Als de klacht verholpen is, adviseer ik om elke 3-6 maanden even terug te komen voor ‘onderhoud’ en te zorgen dat de klacht niet terug komt (en dat zich ook geen nieuwe klachten ontwikkelen).

Praktische zaken

 Je kunt een afspraak inplannen via de ‘maak een afspraak’ knop op de website. Ook kun je voor afspraken en informatie over osteopathie telefonisch contact opnemen (06-28438310) of mailen naar infosteomobility@gmail.com

Mijn praktijk is gevestigd in het gebouw van reaXion fysiotherapie (Nassaulaan 2a, 2628 GH Delft). De praktijkruimte bevindt zich op de eerste verdieping aan het einde van de gang. Hier kun je plaatsnemen op de zwarte bank tot je wordt opgehaald.

 

Hoe kan ik me voorbereiden?

  • wil je zelf een grote handdoek meenemen?
  • onderzoek en behandeling vinden in principe plaats in het ondergoed, dus draag iets waar je je comfortabel in voelt. Uiteraard word je tijdens de behandeling toegedekt met een handdoek als je dat prettig vindt en/of als het koud is.

Mijn expertise

Ik heb onder andere ervaring met het behandelen van:

Hoofdpijn, nekpijn en rugpijn

Spier- en gewrichtsklachten

Schouderklachten

Elleboog-, pols- en handklachten

Buikpijn, opgeblazen gevoel

Spijsverteringsklachten

Ademhalingsklachten

Stress-gerelateerde klachten

Heup- en bekkenklachten

Knie-, enkel- en voetklachten

Sportblessures

Stemklachten (zang, spreken)

Staat jouw klacht er niet bij? Neem dan contact met ons op.